Gør arbejdet med brakpudsningen lettere

Uanset om man har en mindre eller større gård, vil der være en del forskelligt arbejde at gøre, der kræver en maskine, som kan håndtere græsklipningen over et større eller mindre område omkring en sø, i vejkanten, ved/i en skov eller lignende. En sådan opgave kan håndteres på en del forskellige måder, og har man i forvejen en traktor, kan det være en stor fordel at erhverve sig en rotorklipper, som kan påmonteres traktoren. Dette er smart, da man derved ikke skal erhverve sig en ny, dyr maskine til arbejdet. Der er dog en del forskellige ting, der kan være særdeles fordelagtige at overveje i forbindelse med køb af rotorklipper, så man finder sig den rette, man kan benytte gladelig mange år frem i tiden på matriklen.

Størrelsen og klippebredden spiller en stor rolle

Det er ingen hemmelighed, at rotorklippere findes i en del forskellige størrelser og klippebredder, hvilket kan være en fordel at afstemme med størrelsen på det område, som rotorklipperen skal benyttes over. Har man store områder med græs, der skal holdes nede og klippes ofte, kan det være en fordel at erhverve sig den store model på eksempelvis 240 cm eller 210 cm. Har man derimod mindre områder, der skal passes sjældnere, er det nødvendigvis ikke krævet at have en så stor maskine, da man med stor sandsynlighed kan klare sig med bredder på 120 cm. Finder man den rette størrelse, vil man have tilpasset købet således, at man hverken betaler for noget, man i realiteten ikke benytter, mens man ej heller kommer til at mangle noget, der ellers ville have været nødvendigt.

Den indvendige del er også vigtig at være opmærksom på

Nogle af rotorklipperene er designet med et ekstra stærkt skjold, hvilket kan være en fordel, hvis man kommer til at køre i nogle sten, noget jernaffald eller lignende, da skjoldet herved ikke bliver beskadiget i samme grad. Det er også vigtigt at sørge for vedligeholdelsen, hvilket blandt andet sker gennem smøring af blandt andet rotorlejer, og dette kan være en meget omstændig opgave ved nogle modeller. Andre modeller er lavet med udvendig smøring af rotorlejer, hvilket vil sige, at det er særdeles lettere at vedligeholde dem og dermed forlænge rotorklipperens levetid.

Dette er nogle af de ting, man kan vælge at overveje i forbindelse med køb af ny rotorklipper til matriklen. Læs mere og find flere varianter af rotorklipper til traktor her.